ARCHÍV FELVÉTELEK

SOLYMÁRI FÉRFIKÓRUS 1987 – WÜSTENROT-NEUHÜTTEN 1. RÉSZ

today2024.04.04. 3

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    WÜSTENROT-NEUHÜTTEN 1 RÉSZ SOLYMÁRI FÉRFIKÓRUS 1987

 

Igazi kórustörténeti ritkasággal, egy 1987-es hangfelvétellel lepte meg rádiónkat és remélhetőleg Önöket is Elisch Richárd, a Solymári Férfikórus kottatárosa, krónikása.

A felvétel helyszíne: Wüstenrot-Neuhütten, Burgfriedenhalle
Időpont: 1987. május 1. 14 óra
Vezényel: Kelemen Istvánné

A történet:

A Solymári Férfikórus 1985. júniusában az öhringeni Urbanus Gesangverein meghívására Öhringenben és Neuhüttenben (ahol nagyszámú volt solymári lakos él) nagysikerű hangversenyeket adott.

Ennek folytatásaként a neuhütteni „Sängerlust” kórus is vendégül látta a Solymári Férfikórust 1987. április 30. és május 9. között az akkori Német Szövetségi Köztársaságban.

1987 május 1-én 14 órakor Neuhüttenben léptek fel az Eintracht Bittenfeld Chor, a Gemischte Chor Brettach, a Liederkranz Eichelberg Chor, a Waldesecho Frinsterrot és az MGV Säengerlust kórusokkal együtt.

Május 3-án egy táncmulatság előtt a Solymári Férfikórus mellett fellépett még az Öhringeni Urbanus kórus és az MGV Sängerlust kórus.

Május 5-én pedig Öhringenben hangversenyeztek a helyi Urbanus férfikarral.

Ezek a fellépések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy 1989-ben Solymár és Wüstenrot között testvértelepülési kapcsolat kezdődött, mely azóta is tart.

A zajos és helyenként túlvezérelt hangfelvételt a Rádió Solymár restaurálta.

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%