INTERJÚ

KUD-A.R.C. 33 – STRAUB ISTVÁN BAMES INTERJÚ

today2023.11.09.

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    KUD-ARC 33 STRAUB ISTVÁN BAMES

 

Tekintélyes múlttal rendelkezik a solymári Kud-A.R.C. rockklub. Kezdetben helyi fiatalok gyűltek össze Csompi, azaz Csomay Zoltán vezetésével és tartottak bulikat, majd a 2000-es években  Varga Zsolt, a művelődési ház jelenlegi igazgatója felkarolta a kezdeményezést és Horváth Veronika Házikóval együtt segítettek az egyesületté alakulásban. A lendületet Straub István Bames, az egyesület elnöke adta meg. Rengeteg maradandó élményt nyújtó programsorozatot szerveztek: Ifjúsági Napok, Chili fesztivál (az első Magyarországon), MUSTRA zenei tehetségkutató, ART-udvar koncertek, Kud-ART pincegaléria kiállítások stb… És ne feledkezzünk meg a Sziget jelenlétről, hiszen a Kud-A.R.C. már a 0. fesztiválon is jelen volt és a következő években sok fiatal solymári zenésznek adott bemutatkozási lehetőséget a Civil színpadon.
A születésnapi bulin fellép a klub „házi zenekara” az MWS, akik egy országos turné, az őszi „Eat Thrash Tour 2023” 4. állomásaként érkeznek ezen az estén haza, Solymárra.
Rajtuk kívül játszik a tavaly kiváló hangulatú koncertet adó speed/punk/thrash kommandó Türböwitch, a lényegretörő, dühös és szókimondó hardcore punkot képviselő Hit by a School Bus és a groove-thrash ‘n’ roll-ban utazó Doomsday Trip is.

A solymári rockklubról egy régebbi riportműsorunkat ITT hallgathatja meg.

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%