INTERJÚ

“SZÁNDÉKOMBAN ÁLL SOLYMÁRI IHLETÉSŰ KÉPEKET FESTENI” – TAMÁS ENIKŐ

today2019.09.24.

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    ELLENSZÉLBEN - KIÁLLÍTÁS TAMÁS ENIKŐ INTERJÚ

2019 szeptember 28.-án nyílik Tamás Enikő solymári festőművész harmadik önálló kiállítása a művelődési házban.Interjú az alkotóval, melyből megtudhatjuk azt is, hogy a Tamás családban a nagypapa gyógyszertárat vezetett Solymáron, a nagymama pedig 25 éven át volt elismert körzeti orvos.

„Ifjú koromban másfél óra alatt jó portrékat készítettem olajjal. Úgy képzeltem jó portréfestő leszek. Nem így történt. Fölfedeztem magamnak az ember nélküli táj zavartalan szépségét, a felhőjátékot, ami mindig változik…”
Tamás Enikő, kertészmérnök, újságíró 10 év után harmadik önálló kiállítására készül Solymáron. Szinte teljesen új anyaggal áll a közönség elé.
Első szárnypróbálgatásait Édesanyja terelgette még gyermekkorában. Középiskolás éveiben komolyan készült a képzőművész pályára, melyet a biztos megélhetést adó kertészeti tanulmányokért adott fel. Egy idő után azonban leküzdhetetlen vágyat érzett a festészet iránt, és ismét ecsetet ragadott. „A legfontosabb az, hogy örömet találok az alkotásban és másoknak is tudok képeimmel örömet okozni” – vallja.

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%