ART UDVAR KONCERTEK

MIKE ÉS WOJCIECH – KONCERTFELVÉTEL

today2023.07.01.

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    KONCERTFELVETEL MIKE ES WOJCIECH 1 RESZ

 

  • cover play_arrow

    KONCERTFELVETEL MIKE ES WOJCIECH 2 RESZ

 

Mike Jackson Anglia egyik északi részén, Yorkshire tartományban született. Évek óta Solymáron él.
Tinédzser korában kezdett gitározni. Már kezdetektől fogva nagyon érdekelte a „fingerpicking” technika, mivel azok a rock muzsikusok, akik akkor a példaképei voltak, mind előszeretettel
alkalmazták ezt. Később találkozott ennek a technikának valódi eredet-zenéivel, az akusztikus blues-zal, folkkal és country muzsikával.
Zenéjére fiatal éveiben Jerry Garcia és Jorma Kaukonen volt legnagyobb hatással, „mesterének” egész életét tekintve mégis Ry Cooder-t tartja.
Negyven éve, a mai napig mindennap gitározik. Mostanában a „Delta Blues” és „Chicago Styles” foglalkoztatja. Ezeket gyakorolja és próbálja szintetizálni a saját játékába.
Szerencsésnek mondhatja magát: sok kiváló zenésszel játszott és játszik a mai napig, akiktől sokat tanult és sok kellemes emlékkel lett gazdagabb.
Ezek közül az egyik ilyen zenész Wojciech Mlynarczyk. Ő autodidakta módon tanult meg harmonikázni. Játékstílusa a sziléziai blues életben csiszolódott. Magyarországon találkoztak és több, mint öt éve rendszeresen játszanak együtt. Mindkettőjük zenéjében fontos helye van az improvizációnak és a csendnek.  Értik egymás játékát, nem kell ezt megbeszélniük, próbálniuk.
Június 30-án leginkább akusztikus bluest játszottak a saját stílusukban.

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%