LITTLE JAZZ PUB KONCERTEK

REGIÁN RÉKA-KATA ÉS PAPP MÁRTON A LITTLE JAZZ PUBBAN – KONCERTFELVÉTEL

today2023.09.23.

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    REGIAN REKA-KATA ES PAPP MARTON LITTLE JAZZ PUB

 

2023.09.22. 20:00 Apáczai Művelődési Ház

Házigazda: Márkus Tibor és az Equinox
Vendég: Regián Rékata (fuvola, ének), Papp Márton (szaxofon)

Regián Réka-Kata az Ineffable zenekar énekese és fuvolistája. 2000. október 7-én született Erdélyben, Székelyudvarhelyen, gyermekkorát Madéfalván töltötte. 9 év versenytánc után beleszeretett a zenélésbe és 8 év klasszikus fuvola tanulás után meghódította a jazz. Részt vett a sepsiszentgyörgyi Jazz táborban és onnantól fogva nem volt kérdés, hogy mivel szeretne foglalkozni. Ebben a táborban ismerhette meg többek között Márkus Tibor tanár urat is. Majd 4 év Bartók Konzervatóriumi tanulmányi évei alatt, rengeteget tanult és betekintést nyerhetett a magyar jazz világába illetve megismerhetett nagyon sok tehetséges zenészt.

Papp Márton a Musik und Kunst Privatuniverstität der Stadt Wien tanulója. 2022-ben a Louis Armstrong díjban részesült, emellett beválogatták a Carithian International Jazz Award szaxofon
verseny legjobb 4 indulója közé. Gyakran feltűnik külföldön, idősebb és fiatalabb magyar zenészekkel egyaránt, klarinéttal és altszaxofonnal is.
2011-ben kezdett el klarinéton tanulni a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskolában. Szaxofonon 13 éves kora óta játszik. 2022-ben végzett a Bartók Béla Konzervatórium jazz-tanszakán.

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%