SOLYMÁRI PORTRÉK

100 ÉVE SZÜLETETT MIDI NÉNI – EMLÉKEZÉS ZWICKL BORBÁLÁVAL

today2024.01.26. 1

Háttér
share close
  • cover play_arrow

    100 ÉVE SZÜLETETT MIDI NÉNI EMLÉKEZÉS ZWICKL BORBÁLÁVAL

 

1924 január 26-án látta meg a napvilágot Zwickl Györgyné szül. John Mária, akit Solymáron Midi néniként tiszteltek. Legendás sütemények sütője, az asszonykórus alapító tagja, a szokások, hagyományok és a solymári népdalkincs őrzője. Vidám, humoros személyiség volt, ugyanakkor poroszosan szigorú önmagával szemben és ezt a fegyelmet tanította gyermekeinek is.
Midi néni élete példa volt a községben. Példa, amely a küzdőképességet, a hallatlan önfegyelmet, munkaszeretetet tükrözi. Jószándékú, intelligens, kiváló emlékezetű asszony volt. Tisztelte a földet, még 90-es éveiben is dolgozott a kertben.
Lányával Zwickl Borbálával beszélgettünk az évforduló alkalmából a család történetéről, a sütemények világáról, a besúgókról, a solymári rendszeretetről, az orosz katonák most is itt élő solymári leszármazottairól és az elmúlás felemelően megható pillanatairól.
Midi néninek 2009-ben jelent meg recepteskönyve, melyet unokája az évforduló alkalmából képekkel, történetekkel kiegészítve jelentet meg újra 2024-ben. A nagy sikerről mindent elmond, hogy ez lesz a 16. kiadás.

A műsort készítették:
Elischné Draxler Erzsébet
Horváth Imre
Jablonkay Mária
Milbich Tamás

Képek: Jablonkay Mária, Milbich Tamás, Szép Solymár

 

 

 

Written by: admin

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%